Proširila se lažna vijest o smrti Ratka Mladića

0

Iako su brojni mediji u Hrvatskoj i regiji objavili da je preminuo osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić, informaciju je našoj repotretki demantirao sin Ratka Mladića.

“Valjda bih ja prvi čuo da mi je umro otac”, rekao je Mladićev sin reporterki N1 Ivani Kopčić.

Haaški tribunal također je demantirao vijest.

“Informacije o smrti Ratka Mladića nisu točne i demantiramo ih”, priopćila je glasnogovornica mehanizma za međunarodne kaznene sudove, Helena Eggleston.

Vijest o Mladićevoj smrti pojavila se na lažnom profilu bh. ministrice Bisere Turković na Twitteru, koji je kreirao Tommasso Debenedetti.

Podsjetimo, Mladić se, inače, priprema za početak žalbenog postupka, koji je najavljen za 17. i 18. ožujka. Predviđeno je da se tijekom tog procesa sucima obrati i sam Mladić.

Mladić je pred Haškim tribunalom prema prvostupanjskoj presudi osuđen na doživotnu kaznu zatvorapo 10 od 11 točaka optužnice. On je oslobođen optužbi za genocid u šest oćtina, ali je osuđen za genocid u Srebrenici, progon, istrebljenje, zločin protiv čovječnosti, ubojstvo, nehumano djelo prisilnog premještanja, deportaciju, teroriziranje i protupravne napade na civile, uzimanje talaca.

Share.

About Author

Comments are closed.