Južna Koreja: 100 novih slučajeva koronavirusa

0

Južna Koreja je u petak izvijestila o 100 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najvećem broju oboljelih od virusa COVID-19 izvan Kine.

Broj zaraženih u Južnoj Koreji udvostručio se na 204, nakon 52 nova slučaja u noći na četvrtak i 48 novih slučajeva u petak, priopćio je Centar za kontrolu bolesti i prevenciju (KCDC) u Seulu.

Većina zaraženih zabilježena je u gradu Daegu i obližnjoj pokrajini Sjeverni Gyeongsang, ali zaraženih ima i u glavnom gradu Seulu te središnjoj jugozapadnoj pokrajini Chungcheong i otoku Jeju.

Premijer Chung Sye Kyun je najavio “snažne i brze” mjere sprečavanja širenja zaraze, a gradove Daegu i Cheongdo je proglasio zonama od posebne važnosti glede suzbijanja tvrdokornog virusa.

Do sada se vlada, kazao je premijer, više fokusirala na sprečavanje zaraze izvana, no sada radi na sprečavanju širenja virusa na lokalnoj razini.

Gradske vlasti Seula uvele su trenutnu zabranu održavanja masovnih skupova i crkvenih obreda kršćanske sekte Shincheonji. Naime, 85 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19 povezano je s tom sektom, objavio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.