VIDEO: Infrastrukturna slika Hercegovine i južne Dalmacije će se izmjeniti, evo kako će izgledati

0
Do kraja sljedeće godine, infrastrukturna slika Hercegovine i južne Dalmacije stubokom će se izmijeniti; Autocesta od granice s Hrvatskom stići će nadomak Mostara, Neum će biti povezan s unutrašnjošću BiH modernom magistralnom cestom, a jug Hrvatske će biti povezan s ostatkom te zemlje Pelješkim mostom, piše Hrvatski Medijski Servis.

Već do jeseni, iduće godine trebala bi biti izgrađena dionica autoceste na Koridoru Vc kroz Bosnu i Hercegovinu Zvirovići- Počitelj, uključujući i most Počitelj, a dionica od Počitelja do južnog mostarskog prigradskog naselja Buna koja se počela graditi u ljeto 2018., trebala bi, prema ugovorenom roku, biti završena već za nekoliko mjeseci.

Pogledajte na sljedecem linku

Očekuje se početak izgradnje dionice Buna- tunel Kvanj, a tijekom ove godine i početak radova na dionici Tunel Kvanj- Mostar jug.

Pogledajte na sljedecem linku

I magistralna cesta Stolac- Neum intenzivno se gradi. Ona je već u funkciji od Neuma do mjesta Broćanac, a pri završetku su i radovi na tunelu Žaba. Paralelno s tim gradi se dionica Drenovac- Stolovi iz pravca Stoca, u dužini od 8.9 km. Preostalo je izgraditi dionicu od Broćanca do Prapratnice odnosno do južne strane tunela Žaba u dužini od 3 kilometra, te dvije dionice od tunela Žaba, odnosno mjesta Hutovo do mjesta Cerovica i od Cerovice do Stolova. Te dvije dionice duge su po pet kilometara.

Video pogledajte OVDJE

Ako korona virus ne pokvari planove Pelješki most koji će povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje trebao bi biti završen 31. srpnja iduće godine.

Pogledajte na sljedecem linku

https://youtu.be/SpGhm-AxVM8
Realizacija još jednog važnog infrastrukturnog projekta u Hercegovini je u tijeku- izgradnja južne mostarske zaobilaznice. Prva faza dionica Polog-Miljkovići je praktično već završena, a na proljeće se očekuje početak realizacije druge faze Miljkovići- Rodoč do spoja s magistralnom cestom m17 i autocestom. Realizacijom ovog projekta teretna vozila u tranzitu konačno će moći i morati zaobilaziti Mostar.
Pogledajte na sljedecem linku
Također, treba napomenuti kako se uskoro očekuje i završetak radova na rekonstrukciji i modernizaciji cesta Međugorje- Čapljina, a u planu je i izgradnja brze ceste Mostar-Široki Brijeg- Grude- granica s Hrvatskom.
Pogledajte na sljedecem linku

Za godinu i pol infrastrukturno slika Hercegovine iz temelja će se izmjeniti, a koliko će to značiti za turizam, razvoj gospodarstva i općeniti kvalitetniji život ljudi ne treba posebno isticati.

Share.

About Author

Comments are closed.