Koronavirus u RS-u potvrđen kod još sedam osoba, među njima i liječnik

0

U Republici Srpskoj (RS) koronavirus potvrđen je kod još sedam osoba, čime se ukupan broj zaraženih u tom entitetu povećao na 121– potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić. Kada su u pitanju novooboljeli, Šeranić je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da jedna osoba iz Banje Luke, tri iz Kozarske Dubice, dvije iz Gradiške i jedna iz Doboja.

Najavio je da će te osobe biti smještene u karateni u Banjoj Luci, gdje borave osobe kod kojih je potvrđen koronavirus. – U dva slučaja iz Kozarske Dubice se radi o obiteljskim kontaktima. U Doboju je potvrđen koronavirus kod liječnika iz bolnice u tom gradu, koji nije radio posljednjih sedam dana, ali će epidemiolog ispitati sve rizične kontakte – pojasnio je Šeranić.

Od novih sedam oboljelih su tri žene i četiri muškarca. Šeranić je potvrdio da su uzeti uzorci i 31 osobe u karateni u Gradišci i svi su negativni. Trenutno se u karateni u tom gradu nalazi 49 osoba, od čega 21 osoba iz Federacije BiH. – Ako imaju negativan nalaz upućuju se u lokalne zajednice u kućnu izolaciju od 14 dana, dok će se pozitivne osobe uputiti u karatenu za te osobe – rekao je Šeranić. U karanteni za oboljele osobe u Banjoj Luci smješteno je 20 osoba i uzeti su brisevi 24 osobe koje su bile s njima u kontaktu.

( Fena )

Share.

About Author

Comments are closed.