Predsjednik Čović kardinalu Puljiću uputio čestitku za Uskrs

0

Uzoriti Oče kardinale,

     u ozračju velike kušnje, neizvjesnosti i bojazni s kojima se suočava cjelokupno čovječanstvo i svaki pojedinac, iščekujemo naš najveći kršćanski blagdan Uskrs.

     U ovim izazovnim danima obilježenim pandemijom korona virusa, neka nam Kristovo Uskrsnuće bude najsnažniji izvor optimizma, snage i nade. Ojačani vjerom u uskrsnuće, punog  srca, uz molitvu,  skrbeći jedni o drugima, uvjeren sam da možemo pobijediti i ove kušnje i nedaće koje su stavljene pred nas.

     Kristovo uskrnuće je blagdan života i nade, blistavo i nepomućeno svjetlo povijesti u kojoj samo naizgled dominiraju ljudski mrak, neznanje i tama. Uskrsli Krist pobjeđuje svako beznađe i svaki put nas iznova poziva da slijedimo istinu, put i život, umjesto laži i beznađa koje vodi u smrt te nas potiče da preispitamo i obnovimo naš odnos prema Bogu i bližnjima.

     Osobito u ovom zahtjevnom vremenu Uskrs nas poziva da se vjernički zauzmemo za sve kojima je pomoć potrebita, oboljele, slabe, nemoćne ali i sve one čija su srca danas ispunjena zebnjom i tjeskobom.

     U tom duhu, Vama Uzoriti, svim svećenicima, časnim sestrama i vjernicima u Bosni i Hercegovini, želim sretan Uskrs, uz obilje uskrsne milosti i Božjeg blagoslova.

     Neka nam Uskrsni dani molitve i vjera u Uskrslog Krista svima budu najveći putokaz i svjetlo.

S osobitim poštovanjem,

Dr. Dragan Čović

Share.

About Author

Comments are closed.