U turističkoj ponudi uskoro će biti i cijeli tok rijeke Trebižat

0

Turizam na čapljinskom području u doba pandemije koronavirusa ipak nije potpuno utihnuo. Potvrda tomu je primjer udruge “Tajna prirode” koja je proteklih godina nudila usluge kanu-safarija na rijeci Trebižat. – Naš projekt višednevne plovidbe Trebižatom, koji je potprojekt Via Dinarice, koji provodi UNDP, a financiraju Talijanska razvojna agencija, USAID i Europska unija, ide dalje. S tim našim projektom nastavili smo prošlogodišnje aktivnosti, piše Večernji list BiH. 

Sve aktivnosti na otvorenom

U ovoj godini u fazi smo isprobavanja opreme, pripreme i označavanja staze, u biti, upoznavanja nas samih s uslugama koje trebamo prezentirati i pružati. Od 15. svibnja kada završava projekt, službeno na taj datum na našoj web-stranici trebale bi biti nove ponude – kaže nam Stanko Zlopaša, predsjednik Udruge te dodaje kako bi, da je sezona redovita, već sada očekivali neke posjete. – Sve naše aktivnosti su na otvorenom, što nije problematično zbog pravila uslijed pandemije koronavirusa. Sve ove okolnosti nama uopće nisu smetale, dapače, u nekim stvarima su nam i pomogle. -Rezervacija smo imali čak i prije pojave koronavirusa. Trenutačno ih se pomalo plašim i provjeriti, još uvijek stoje otvorene. Jednostavno zbog granica i ostalih stvari tehničke prirode koje mi nismo u mogućnosti rješavati samostalno. Dakle, rezervacije još stoje i iskreno se nadam kako će doći do njihove realizacije. Ponavljam, aktivnosti su na otvorenom i ne spadaju pod rizičnu skupinu aktivnosti – govori Zlopaša. Pitamo Zlopašu i što će nuditi u novom paketu usluga kroz projekte.

Suradnja s ribarima

– Plan su ispočetka bila barem dva nova paketa ponude, što bi uključivalo zahtjevan spust od Kravice u dužini od 15 kilometara i dvodnevni spust. Međutim, u međuvremenu odazvalo nam se dosta novih providera s gornjeg toka Trebižata, od kojih bih izdvojio Go Hercegovina i Javno poduzeće Parkovi iz Ljubuškog koje upravlja Kravicom, što je stvorilo preduvjete da se naša avanturistička ponuda proširi. Tako da će zasad, osim dva navedena izleta, sigurno biti u ponudi izleti turističkim vozilima kojima raspolaže Go Hercegovina, također kroz dvodnevni izlet, zatim suradnja s ribarskim društvima, koja će uz naše avanturističke aktivnosti nuditi svoje ribolovne usluge i mjesta za kampiranje. Plan je bio dva izleta, a sada ćemo imati minimum četiri nova paketa, izleta – objašnjava buduće aktivnosti i planove predsjednik čapljinske udruge “Tajna prirode” Stanko Zlopaša. Svi sadržaji koje u sljedećem razdoblju planira udruga “Tajna prirode“ vezani su uz slijev rijeke Trebižat. S novim sadržajima ova čapljinska udruga će sa srodnim organizacijama iz drugih gradova i općina, praktički, u turističku ponudu uvezati cijeli tok rijeke Trebižat.

Share.

About Author

Comments are closed.