GO HDZ BiH Mostar osuđuje represivne mjere Federalne uprave za inspekcijske poslove prema realnom sektoru gospodarstva

0

Nakon što su gospodarski sektor, mali obrtnici i ugostiteljski objekti našega grada napokon otvorili svoja vrata ili točnije terase, ranije pretrpivši ozbiljne gubitke u poslovanju, nova neugodna restrikcija stiže iz Sarajeva.

Federalna uprava za inspekcijske poslove, naplativši, navodno, približno milijun konvertibilnih maraka kazni u Sarajevskoj županiji, spustila se južnije, poslavši svoje inspektore da “harač” nastave ubirati u Mostaru. Kazne za nepoštivanje mjera su enormno visoke i kreću se u rasponu od 2.000 do 10.000 KM za pravnu osobu, od 500 do 2.000 KM za liječnika i zdravstvenog radnika, te od 100 do 2.000 KM za fizičku osobu.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oštro osuđuje ovakve poteze Federalne uprave za inspekcijske poslove iz Sarajeva, jer smatramo da je naš realni sektor gospodarstva pretrpio velike gubitke uslijed pandemije COVID-19, brojni radnici su ostali bez svojih radnih mjesta, bez minimalne mogućnosti za egzistencijom i s neizvjesnom budućnosti. Sada kada nakon svih tih nedaća nastoje ponovno “stati na svoje noge”, te se lavovski bore da sukladno svim odredbama i preporukama ponovno nastave s radom poštujući sve mjere o suzbijanju pandemije, koja je nadamo se na izmaku, sarajevska Federalna uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa svojim nametima dodatno otežavati poslovnu likvidnost već posrnulog gospodarstva.

Mali i srednji poduzetnici grada Mostara, ugostitelji, obrtnici i svi gospodarstvenici koji čine osnovu našeg realnog sektora, nisu zaslužili ovakav tretman, jer opterećeni dosadašnjim nizom mjera, preporuka i naredbi, dovoljno su se namučili trudeći se da prežive zabranu rada i blokadu poslovanja.

Svima nama je u interesu da se u potpunosti suzbije širenje koronavirusa, te smo svjesni mjera kojih se moramo pridržavati ukoliko želimo odgovorno postupati prema sebi i zajednici, no nikako ne možemo pronaći opravdanje da se na jednoj ovakvoj kriznoj situaciji netko okoristi i “napuni federalnu blagajnu” na uštrb onih najpogođenijih ovom krizom.

Odjel za informiranje GO HDZ BiH Mostar

Share.

About Author

Comments are closed.