Nesreća pakistanskog zrakoplova A320: pronađena druga crna kutija

0

Pronađena je druga crna kutija Airbusa A320 pakistanske kompanije PIA koji je pao u petak u Karachiju, objavio je u četvrtak međunarodni ured za sigurnost civilnog zračnog prometa (BEA), koji će analizirati dvije snimke letova.

“Cockpit Voice Recorder” (CVR), koji bilježi razgovore pilota, buku u zrakoplovu i sve alarme, pronašli su na mjestu nesreće istražitelji pakistanskog ureda za istraživanja nesreća (AAIB), precizira na Twitteru BEA koji sudjeluje u istrazi.

Drugi sminač leta, “Flight Data Recorder” (FDR), koji bilježi sve parametre leta (brzinu, visinu, rad motora, putanju, itd. ) pronađen je i predan pakistanskim istražiteljima, objavio je u subotu navečer generalni direktor zrakoplovne kompanije Arshad Malik.
Dvije crne kutije, čije stanje nije poznato, bit će upućene u Francusku na analize u laboratorij BEA-e, međunarodne organizacije koja prati sigurnost zračnog prometa.

Zrakoplov A320 na letu PK 8303 letio je iz Lahorea u Karachi te je tijekom drugog pokušaja slijetanja pao na naseljeno područje. U nesreći je poginulo 97 od 99 osoba u zrakoplovu, među kojima je bilo i osam članova posade.

Kabina zrakoplova srušila se na ulicu i dijelovi su se zabili u zgrade.
Ekipa trojice istražitelja BEA-e u pratnji šest tehničkih savjetnika konstruktora Airbusa i predstavnika proizvođača motora Safran stigli su u utorak ujutro u Karachi kako bi sudjelovali u istrazi.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.