Branitelji – pokretači poljoprivredno gospodarskog razvoja u Hercegovini

0

Kandidati s XI. Izborne liste HDZ za Sabor RH predvođeni nositeljicom liste Zdravkom Bušić obišli su polja rajčice i paprike na području Mostarskog blata – projekt koji su prije tri godine pokrenuli braniteljske udruge iz Zapadne Hercegovine u suradnji s Podravkom, najvećom hrvatskom prehrambenom kompanijom.

“Prije nepunih mjesec dana položen je kamen temeljac za buduću tvornicu za preradu voća i povrća što nas sve skupa ispunja osjećajem ponosa i zadovoljstva te pokazuje da smo bili na dobrom putu – rekao je Mile Pušić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HR HB Mostar koji je izaslanstvo HDZ-a upoznao o budućim planovima. “Prošle godine proizveli smo oko 1.000 tona rajčice i postali smo najveći proizvođač rajčice u BiH i izvoznik iz BiH. Ove godine planiramo proizvesti oko 1.500 tona rajčice i oko 700 tona paprika”. Pušić je zahvalio Vladi Republike Hrvatske na čelu sa premijerom Plenkoviću na kontinuiranoj i snažnoj potpori ovom, za Hrvate u BiH, strateškom projektu koji će brojnim obiteljima, od Posavine, preko Središnje Bosne do Hercegovine,

Nositeljica liste Zdravka Bušić poručila je kako su još jedanput branitelji pokazali kako znaju i mogu pokrenuti razvoj svojih sredina ako imaju kvalitetnu potporu institucija. “Divno je vidjeti ova obrađena polja. Organizirali ste se, zasukali rukave i ove zapuštene oranice pretvorili ste u plodnu zemlju. To samo pokazuje kako naši ljudi hoće i žele raditi. Na nama političarima je stvarati uvjete i pretpostavke za daljnji rast. Posebice  su važna ulaganja u poljoprivredu koja u cijeloj BiH može i treba biti kotač ukupnog razvoja zemlje i ostanka na ovim našim prostorima. Stoga  i dalje možete računati na našu punu potporu“, poručila je Bušić.

Podsjećamo kako su početkom lipnja ove godine, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH dr. Dragan Čović položili  kamen temeljac za izgradnju tvornice za preradu voća i povrća.

Izaslanstvo je posjetilo i župu Kruševo, pored Mostara gdje su se susreli sa župnikom don Ljubom Planinićem, te su obišli crkvu sv. Ilije proroka, Glazbenu školu koja djeluje pri župi te nekropolu stećaka.

( hdzbih.org )
Share.

About Author

Comments are closed.