Dopredsjednik RS Josip Jerković u službenoj posjeti općini Vukosavlje

0

Dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković posjetio je općinu Vukosavlje gdje se sastao s načelnikom općine Borislavom Rakićem i suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o položaju Hrvata u ovoj općini te kako kroz projekte obnove i održivog povratka poboljšati trenutni položaj, ali i povratak u ovu općinu.

Načelnik općine prezentirao je dopredsjedniku Jerkoviću koji se projekti trenutno provode na području općine Vukosavlje ali i o budućim projektima koji će ubrzo ići u realizaciju. Načelnik je istaknuo da je Vukosavlje lokalna zajednica u kojoj postoji jednak razvoj svake mjesne zajednice te da se radi o općini u kojoj živi značajan broj povratnika ali i raseljenih osoba.

Načelnik je upoznao dopredsjednika Jerkovića o problemu vodoopskrbe u Pećniku te da je projekat u fazi realizacije ali su potrebna značajna novčana sredstva kako bi se ovaj projekat i završio.

Sugovornici su nakon sastanka obišli novoizgrađenu raskrižje u Donjem Pećniku koja je izgrađena sredstvima Republičkog Tajništva za raseljene osobe i migracije RS.

Sastanku je nazočio i izaslanik kluba Hrvata u Vijeću Naroda RS Davor Čordaš te predsjednik općinskog odbora HDZ BiH Vukosavlje Ilija Barukčić.

( Ured dopredsjednika RS )

 

Share.

About Author

Comments are closed.