Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio apel stanovnicima za poštivanje propisanih epidemiološko – zaštitnih mjera i preporuka

0

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je apel stanovnicima za poštivanje propisanih epidemiološko – zaštitinih mjera i preporuka.

 

„Obzirom na pogoršanu COVID-19 epidemiološku situaciju u Federaciji BiH, apeliram na sve stanovnike da se pridržavaju preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kako bismo izbjegli naglo povećanje broja zaraženih osoba i preopterećenje zdravstvenog sustava, a sve s krajnjim ciljem zaštite i očuvanja zdravlja nas i naših bližnjih.

 

Stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH jeste ukinuto i razumljivo je da je došlo i do određenog zamora poslije mjera i naredbi poput policijskog sata, zabrane kretanja za starije osobe i djecu, te da smo poželjeli „normalno“ živjeti, kretati se i družiti se s obitelji, prijateljima i poznanicima.

 

Ali, proglašenjem prestanka stanja prirodne nesreće koronavirus nije nestao, virus je i dalje tu i toga moramo biti itekako svjesni. COVID – 19 možemo pobijediti jedino odgovornim i savjesnim ponašanjem svakog pojedinca, i sve te mjere i naredbe su uistinu jednostavni koraci koje možemo i moramo poduzeti kako bismo zaštitili sebe, svoje najmilije i najugroženije.

 

Za vrijeme stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH, pokazali smo da možemo biti disciplinirani i odgovorni, a uvjeren sam, da uz malo više strpljenja i razumijevanja, možemo nastaviti tim putem i da zajedničkim snagama možemo pobijediti ne samo COVID-19, već i sve druge nedaće i probleme s kojima se susrećemo“, poručio je Predsjednik Federacije BiH.

Share.

About Author

Comments are closed.