Izabran novi saziv Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača Zeničko-dobojske županije

0

U subotu 4. srpnja 2020. u kino dvorani Doma kulture u Žepču s početkom u 12 sati održana je 4. Izborna skupština Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Kraljica Katarina Kosača ZE-DO županije. Skupštini je, od pozvanih 36 izaslanica, nazočilo njih 26. Izabrano je 11 članica ZŽ HDZ BiH KKK ZE-DO županije.

Nazočnima se obratio član Predsjedništva HDZ-a BiH Mato Zovko koji je zaželio uspješan rad IV. Izborne skupštine, osvrnuo se na rad ŽO HDZ BiH ZDŽ, uputio zahvalu Zajednici žena koje su uvijek davale maksimalan doprinos na općim kao i na lokalnim izborima, te naglasio da i dalje rade na proširenju članstva u Zajednici, ali i da ostvaruju što više projekata kroz Zajednicu.

Predsjednik OO HDZ-a BiH Žepče Josip Martić radi obveza koje se prvenstveno odnose na puni angažman oko parlamentarnih izbora u RH, nije mogao nazočiti IV. Izbornoj skupštini ZŽ HDZ BiH KKK ZE-DO županije, ali je uputio pismo zahvale na pozivu i ispriku zbog spriječenosti da joj nazoči te poželio uspješan rad 4. Izborne skupštine u svoje ime kao i u ime OO HDZ BiH Žepče.

Predsjednica ZŽ HDZ BiH KKK ZE-DO županije Gordana Ćurić izrazila je zadovoljstvo odazivom izaslanica, kao i nezadovoljstvo zbog nedolaska pojedinih izaslanica. Žalosti je činjenica što se podjele koje postoje u Županijskom odboru HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije, odražavaju i na Zajednicu žena. Naglasila je da su ključ izaslanica i sastav Županijskog odbora koji su jednoglasno doneseni na zadnjoj sjednici ŽO u skladu sa Statutom, Pravilnikom kao i obvezatnim uputama HDZ-a BiH. Istaknula je i najznačajnije projekte koje je ova županijska organizacija realizirala u proteklom mandatu.

U Županijski odbor ZŽ HDZ BiH KKK ZE-DO izabrane su: Janja Pranjić, Gordana Ćurić, Slavica Andrić Šajinović, Blaženka Ravnjak, Dijana Martinović, Marina Jorgić, Tanja Jurić, Ružica Martić, Ana Ćoruša, Josipa Pavković i Antonija Vilić.

U Nadzorni odbor ZŽ HDZ BiH KKK ZDŽ izabrane su: Marija Slišković, Ivana Širić, Andrea Šumić, Vesna Lučić i Josipa Jorgić.

Konstituirajuća sjednica ZŽ HDZ BiH KKK ZE-DO županije održat će se u narednim danima i na njoj će biti izabrana predsjednica, uže predsjedništvo i radna tijela.

( ZŽ HDZ BiH KKK ZE-DO )

 

Share.

About Author

Comments are closed.