U Sloveniji 16 novih slučajeva koronavirusa u 24 sata

0

U Sloveniji je u zadnja 24 sata, sa 530 testiranja, potvrđeno 16 novozaraženih koronavirusom, a nijedan novi smrtni slučaj, objavila je u ponedjeljak slovenska vlada.

Broj potvrđenih infekcija od početka epidemije tako se povećao na 1716, aktivnih je 195 slučajeva.

U bolnici je zbog Covida-19 trenutačno 11 ljudi, što je pet više nego prethodnog dana, objavilo je ministarstvo zdravstva, a broj umrlih među zaraženima od početka epidemije ostaje 111.

Epidemiologe zadnjih dana brine stanje u domu za starije i nemoćne u Vipavi. Tako su prvi pozitivni slučajevi zaraze zabilježeni u petak među štićenicima i zaposlenicima te ustanove.  Do nedjelje je zaraza bila potvrđena kod sedam zaposlenih i devet štićenika od kojih su neki prebačeni u bolnicu. Ostali zaraženi su u karanteni ili samoizolaciji, a danas se nastavlja testiranje preostalih, pa bi se broj inficiranih mogao i povećati, javljaju u ponedjeljak slovenski mediji.

Mediji citiraju i neke od zadnjih izjava infrektologinje Bojane Beović i premijera Janeza Janše koje sugeriraju da se planira daljnje pooštravanje epidemioloških mjera i da se predviđaju neke nove restrikcije kako bi se uspostavila kontrola na novim žarištima Covida-19.

Beović je, kako prenosi ljubljansko “Delo”, iznijela mišljenje da bi kontrolu granice s Hrvatskom i restrikcije koje su stupile na snagu krajem prošlog tjedna trebalo još pojačati i tako smanjiti mogućnost unosa virusa iz  epidemiološki rizičnih država s crvene liste na Balkanu.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.