Grčka ponovo otvorila luke kruzerima

0

Grčka je u subotu otvorila šest glavnih luka za pristajanje kruzera, prvi puta u ovoj turističkoj sezoni pogođenoj pandemijom novog koronavirusa, no prvi brodovi očekuju se tek za tri tjedna.

U pismu koje je ovaj tjedan međunarodnoj udruzi kruzera i trima glavnim operatorima za krstarenja uputio grčki ministar turizma Harry Theoharis se navodi da su luke Pirej, Rodos, Heraklion, Volos, Krf  i Katakolo spremne ponovo primati putnike s brodova za krstarenje.

Nakon što pristanu u jednu od šest navedenih luka, kruzeri će moći pristajati i na drugim mjestima u Grčkoj, u skladu s lokalnim zahtjevima vezanim uz pandemiju.

Kruzeri će, kako je priopćio ministar pomorskog prometa Giannis Plakiotakis, moći početi pristajati u grčke luke od 20.  kolovoza.

Kako turizam čini četvrtinu njezinog gospodarstva, Grčka ponovo pokušava oživjeti taj sektor, ističući da se zemlja uspjela dobro othrvati pandemiji.

U Grčkoj, koja broji 10,5 milijuna stanovnika, do sada je zabilježeno blizu 4500 slučajeva zaraze, dok je od covida-19 umrlo 206 ljudi.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.