Izaslanstvo Odjela za branitelje HDZ-a BiH i HNS-a na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 25. obljetnice VRO „Oluja“

0

Obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 25. obljetnici VRO „Oluja“ nazočilo je i izaslanstvo Odjela za branitelje HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora. Ovogodišnje svečano obilježavanje ima poseban značaj upravo za pripadnike Hrvatskog vijeća obrane (HVO) čije su postrojbe dobile odlikovanje predsjednika RH Zorana Milanovića za svoj doprinos u Domovinskom ratu i stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Na današnji dan, prije 25 godina, okončana je skoro petogodišnja okupacija hrvatskih krajeva i velikom pobjedom stvoreni temelji suverene Republike Hrvatske. Kroz VRO „Oluja“ napravljen je ključni korak prema deblokadi bihaćke enklave u kojoj je preko 170 000 ljudi bilo pod opsadom i prijetnjom sudbine Srebrenice.

Upravo se na ovaj dan nacionalnog ponosa i pobjede prisjećamo hrabrosti i žrtve koju su pripadnici HVO-a podnijeli i utkali u stvaranje trajnog mira i stabilnosti na ovim prostorima.

( hdzbih.org )

 

Share.

About Author

Comments are closed.