Macron u četvrtak putuje u Libanon

0

Francuski predsjednik Emmanuel Macron putuje u četvrtak u Bejrut nakon katastrofalne eksplozije u kojoj je u libanonskoj prijestolnici u utorak poginulo više od sto ljudi, a gotovo 300.000 ostalo je bez domova, objavila je Elizejska palača.

Ona je pojasnila da će se Macron sastati sa svim “političkim čimbenicima”, među ostalim s predsjednikom Michelom Aounom i premijerom Hassanom Diabom, u trenutku kada Francuska iskazuje solidarnost i šalje osoblje i opremu za pomoć libanonskim vlastima.

Macron, koji je razgovarao s libanonskim predsjednikom ubrzo nakon eksplozije, već je naredio da se hitna pomoć uputi u Libanon, zemlju koja ima duboke povijesne veze s Francuskom.

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian rekao je da će Francuska poslati i treći avion humanitarne pomoći u Bejrut u srijedu.

“Tri aviona lete danas za Bejrut, treći iz Marseillea s medicinskim ekipama koje odmah mogu djelovati, dva s Roissyja s materijalom, 25 tona, ekipama za sigurnost ministarstva unutarnjih poslova, kao i vatrogasci iz Marseillea”, rekao je.

Elizejska palača već je ranije objavila da dva aviona polaze s Roissyja, nedaleko Pariza.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.