Zbog nepoštivanja pravila protiv covida-19 Ryanairu prijeti obustava letova u Italiji

0

Talijanska državna uprava za civilno zrakoplovstvo Enac zaprijetila je u srijedu irskoj kompaniji Ryanair obustavom odobrenja letova u zemlji zbog nepoštivanja sigurnosnih pravila određenih tijekom epidemije koronavirusa.

Enac je u priopćenju objasnio da je “pisao Ryanairu i istovremeno informirao irske nadležne vlasti o opetovanim kršenjima epidemioloških pravila borbe protiv covida-19 koja su na snazi i odredila ih je talijanska vlada radi zaštite zdravlja putnika”.

“Ne samo da se ne poštuje obvezan razmak između putnika već se zanemaruju i uvjeti odstupanja od tog pravila”, navodi Enac.

Enac također naglašava da će, ako se utvrdi novo nepoštivanje sigurnosnih pravila, morati primijeniti odredbe zakona o zračnom prometu i narediti obustavu svih aktivnosti Ryanairovog zračnog prometa u talijanskim nacionalnim zračnim lukama i tražiti od agencije da osigura preusmjeravanje svih putnika koji već imaju karte.

Italija je bila prva zemlja u Europi zahvaćena pandemijom, tamo je umrlo više od 35.000 oboljelih, ali sada se čini da stanje drži pod kontrolom.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.