Novalić za ponedjeljak sazvao radni sastanak sa županijskim premijerima

0
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je danas radni sastanak s pomoćnikom federalnog ministra zdravstva Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem.
Na sastanku su analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju federalni organi u vezi sa sprječavanjem širenja Covida – 19. Konstatirano je da je povećan broj oboljelih, te da postoji tendencija rasta, ali je istaknuto da je situacija još uvijek pod kontrolom.
Ocijenjeno je da je potrebno zajedničko djelovanje Vlade Federacije BiH s vladama županija, a sve kako bi se poduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem sprječavanja nastanka i suzbijanja bolesti izazvane novim koronavirusom. Istaknuto je da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora provođenja sadašnjih mjera.
Stoga je premijer Novalić za ponedjeljak sazvao hitan sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu na koji su pozvani premijeri svih deset županija u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije BiH, te čelnici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite.
Na sastanku će se razgovarati o poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja Covida-19 – saoopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

( Fena )
Share.

About Author

Comments are closed.