Posjet sveučilišnoj televiziji i budućoj zgradi SUMIT i Medijskog centra

0

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH Nikola Mažar i glavni ravnatelj Hrvatske radio-televizije Kazimir Bačić te predstavnici Sveučilišta u Mostaru predvođeni rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem posjetili su zgradu Centra za informacijske tehnologije i Medijskog centra SUM-a te prostorije sveučilišne televizije.

Prilikom obilaska prostorija sveučilišne televizije, koja je opremljena suvremenom opremom, članovi izaslanstva upoznati su s aktivnostima i važnosti sveučilišne televizije u obrazovnom procesu, ali i za širu društvenu zajednicu.

Predstavljen je rad i trenutne aktivnosti Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru, a posebice je naglašena potreba za prostornim razvojem samoga centra te je predstavljen plan izgradnje zgrade koja bi bila IT središte cijele vertikale obrazovanja. Partneri u projektu izgradnje zgrade su HT Eronet i Ericsson Nikola Tesla te JP Elektroprivreda HZHB. Obilasku su stoga nazočili i direktor HT Eroneta Vilim Primorac te direktor JP Elektroprivreda HZ HB Marinko Gilja.

Budući da institucije Vlade Republike Hrvatske kontinuirano pružaju potporu razvoju Sveučilišta u Mostaru, koje je od strateške važnosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, ovom posjetom su upoznati s aktivnostima te planovima kada je riječ o prostornom razvoju.

( sum.ba )

 

Share.

About Author

Comments are closed.