Milanović- Dodik: Hrvatska neće podržati jednostrane revizije Daytona, interes je jednakopravnost Hrvata, a važan dijalog predstavnika sva tri naroda

0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz koji je u Zagreb došao upravo na poziv Milanovića.

Iz Ureda predsjednika RH  objavili su priopćenje o sastanku kojega prenosi Hrvatski Medijski Servis

“Na sastanku se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini i njezinim euroatlantskim perspektivama, zatim o problemima u provođenju Daytonskog sporazuma te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka.

Interes je Republike Hrvatske stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Daytonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Europi.

Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna dati svoj doprinos”, objavili su iz Ureda predsjednika

( hms )

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.