Predsjednik GO HDZ BiH Mostar Slaven Zeljko predavač na modulu „Lokalni izbori u BiH“ Škole za političke studije Vijeća Europe u BiH

0

Škola za političke studije Vijeća Europe u BiH organizirala je treći modul u okviru Godišnjeg programa za 2020. godinu pod nazivom „Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini“. Održan je u periodu od 10. do 13. rujna u Neumu, a na istom su predavanja za predstavnike političkih stranaka i nevladinih organizacija održali i članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dr. Irena Hadžiabdić, Vlado Rogić i dr. Suad Arnautović. Prezentirane su teme o političkom predstavništvu, izbornom procesu i zakonodavstvu u BiH i sudjelovanju žena i nacionalnih manjina na izborima.


Polaznici ove generacije Škole za političke studije Vijeća Europe su i Magdalena Vučina, Danica-Danijela Kraljević i Mario Čule, članovi Mladeži HDZ BiH. Modulu je također nazočio i Damir Džeba kao jedan od članova pregovaračkog tima GO HDZ BiH Mostar te predstavnici sljedećih političkih stranaka: SDA, DF, SNSD, SDS, PDP, SDP, SBB BiH, NiP (Narod i pravda), DEMOS – Demokratski savez, PfP i HRS, te predstavnici nevladinih organizacija u BiH i medija.

Predsjednik GO HDZ BiH Mostar Slaven Zeljko u svom izlaganju polaznike je upoznao sa trogodišnjim pregovaračkim procesom na temu Izbora u Gradu Mostaru koji je rezultirao ovogodišnjim povijesnim sporazumom HDZ BiH i SDA za Grad Mostar, Dom naroda FBiH i Predsjedništvo i usvajanjem izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine 8. srpnja 2020 (dio koji se odnosi na Grad Mostar).

Navedenim sporazumom HDZ BiH, kao najsnažnija i najorganiziranija politička organizacija u Gradu Mostaru i bez tračka sumnje u uspješan rezultat izlazi na raspisane Lokalne izbore 20. prosinca 2020. godine s najboljim kandidatima na listama za šest gradskih područja i za Gradsku listu.

( Gradski odbor HDZ BiH Mostar )

 

Share.

About Author

Comments are closed.