Grlić Radman u EU: Čim prije promjeniti Izborni zakon

0
Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hratske Gordan Grlić Radman izjavio je nakon sjednice Vijeća za vanjske poslove EU-a kako je zbog ostvarivanja funkcionalnosti i političke stabilnosti Bosne i Hercegovine potrebno čim prije krenuti u proces izmjena Izbornog zakona. “Apelirao sam prema kolegama ministrima da Europska unija pojača pozornost koju pridaje prema Bosni i Hercegovini. BiH zahtijeva poseban i prilagođeni pristup, koji će u obzir uzeti sve njene specifičnosti i izazove s kojima se suočava, osobito kada je riječ o migracijama i socio-ekonomskoj situaciji. Ponovio sam poziv da Vijeće EU-a održi sveobuhvatnu raspravu o Bosni i Hercegovini”, naglasio je Radman.
Pritom je potvrdio kako je izvijestio o lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, održanima 15. studenog. Ukazao je i na važnost izbora u Mostaru, koji će se održati 20. prosinca, nakon 12 godina, naglasivši kako je do toga došlo slijedom dogovora političkih čelnika Bosne i Hercegovine, koji uključuje i dogovor o izmjenama Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. Ponovio je i kako je važno gledati prema naprijed, prema parlamentarnim izborima 2022. godine. V
isoki predstavnik Borrell nadovezao se na njegovo izlaganje, najavivši svoj skori posjet Bosni i Hercegovini. “Rekao je da dijeli našu zabrinutost situacijom u Bosni i Hercegovini, osvrnuvši se na pismo koje sam mu nedavno uputio.

Najavio je da ćemo se ozbiljnije posvetiti situaciji u Bosni i Hercegovini u sljedećem razdoblju. Povjerenik za proširenje Varhelyi se također složio sa mnom i u tom kontekstu naglasio potrebu sagledavanja šire slike u Bosni i Hercegovini”, naveo je Radman.

( večernji.ba )
Share.

About Author

Comments are closed.