Inventivno i uspješno dizajniran početak kampanje HDZ za izbore u Mostaru

0

HDZ BiH za grad Mostar otvorio je predizbornu kampanju. Reklo bi se inventivno i zrelo. Dok su druge političke stranke odlučili otvoriti kampanju na pres konferencijama, klasično i ne previše inventivno, HDZ BiH Gradski izborni stožer za Mostar odlučio je otvoriti kampanju multimedijalno. Ovaj format je višestruku dobitak. Prije svega radi se o kontroliranoj poruci u video formatu koja je prihvatljiva i mladima i starima. Preko Youtube kanala video kampanja je dostupna svima. Ona ima potencijal da pogodi svakog birača individualno jer se može poslati preko mobilnih aplikacija.

Dakle, format i kanal komunikacijski je apsolutno pogođen. Čini mi se kako su dizajneri kampanje vrlo uspješno povezali promociju kandidata i programa. Uz prepoznatljiv vizualni identitet gdje dominira nacionalna pozadina, ističu se futurističke poruke.

Slogan Izbornog stožera HDZ BiH za Grad Mostar „Kvaliteta života i sigurnost“, potpuno je usklađen i harmoniziran sa sloganom nositelja liste Gradske izborne jedinice dr. Marija Kordića „Investicije, gospodarstva, radna mjesta“. Upravo ovaj dio pakiranja kampanje čini nam se da je najveći pogodak. Iako nacionalno pitanje u Mostaru nije riješeno, tinja poput vruće vatre, odlična je stvar da HDZ gleda na budućnost Mostara kroz životni standard i kvalitetu života. Tu je vrlo važan pristup sigurnosti. Sigurnost u najširem kontekstu nam je izuzetno važna u budućnosti.

Slogan dr. Kordića pogađa u stomak. On želi pokrenuti grad kroz investicije, a investicije pokrenuti gospodarstvo a gospodarstvo radna mjesta. Tako logično, tako zrelo i vizionarski. Dr. Kordić kako vidimo u TV spotu ne zadržava se samo na tome nego želi potaknuti sva druga područja života važna za Grad Mostar.

Glazbena pratnja u video poruci toliko je emotivno pogođena da spada u sam vrh kreativnosti i mudrosti dizajnera ove kampanje. Inventivna je vijest da HDZ Mostar ima službenu himnu kampanje kroz pjesmu vrhunskog Josipa Bilača.

Sve u svemu, ovo je najinventivnije otvaranje kampanje u svim lokalnim izborima u BiH u uvjetima pandemije Covid.

( politika24.net )

Share.

About Author

Comments are closed.