Panel diskusija povodom 25. obljetnice Daytonskog sporazuma

0

Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) Mostar će u petak, 27. studenoga 2020. godine u 12 sati, u Maloj dvorani (amfiteatru) Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru održati treću u nizu panel diskusija povodom 25. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma.

Krovna tema treće panel diskusije bit će „Dekonstituiranje Hrvata i pretvaranje FBiH u bošnjački entitet“ u okviru koje će članovi Stručnog tima IDPI-ja Milan Sitarski i Ivan Vukoja održati uvodna izlaganja: „Petritschevi amandmani – bošnjačko preuzimanje DNPFBiH, Predsjednika i Vlade FBiH“ (M. Sitarski) i „Legitimnost članova Predsjedništva BiH i slučaj Sejdić-Finci“ (I. Vukoja). Nakon uvodnih izlaganja uslijedit ce diskusija u kojoj mogu sudjelovati svi posjetitelji panela. Ulaz na panel je slobodan, a broj posjetitelja bit će u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Panel će biti moguće pratiti i putem interneta na slijedećoj adresi/poveznici:

https://www.youtube.com/channel/UCBoXrmXvnvrVlISESbUo_Jw

U prosincu 2020. godine IDPI će organizirati i četvrti, završni panel na kojem će predstaviti svoj Prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji provodi sve mjerodavne odluke Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava.

Share.

About Author

Comments are closed.