Gospodarska komora Srbije donirala 50.000 eura stradalima u potresu

0

Predsjednik Gospodarske komore Srbije (PKS) Marko Čadež uručio je u utorak predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Beogradu donaciju PKS-a od 50.000 eura građanima Hrvatske pogođenim potresima na području Petrinje, Siska i Gline.

“Gospodarska komora Srbije spremila je za prvu hitnu pomoć 50.000 eura kako bi čim prije stigla tamo gdje je najpotrebnije”, rekao je Čadež.

On je otpravnici poslova u hrvatskom veleposlanstvu Maji Bogdan donaciju simbolično uručio u parku Kelemegdan ispred skulpture “Zlosretni ribar”, kipara Simeona Roksandića, rođenog u Majskim Poljanama na Baniji, koji se školovao u Glini.

Simboličan skup solidarnosti, kako je rečeno, održan je i na Jezuitskom trgu na zagrebačkom Gornjem gradu, pored kopije istoimene Roksandićeve skulpture, uz sudjelovanje predstavnika Srpskog nacionalnog vijeća i srbijanskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Čadež je podsjetio da je srbijanska vlada među prvima donirala pomoć od milijun eura za stradale od potresa u Hrvatskoj. On je pozvao gospodarstvenike iz cijele Srbije da doniraju sve ono što je neophodno ljudima na stradalim područjima u Hrvatskoj.

Čadež je rekao da je i danas razgovarao s vlasnicima nekih tvrtki u Srbiji koje žele donirati i najavio da dodatnu pomoć za stradale u potresu pripremaju Delta holding, Jafa, Imlek, Pionir i brojna druga poduzeća.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.