Općina Kiseljak pokreće akciju obnove nekoliko kuća u Glini

0

Na snimke razornog potresa koji je pogodio Banovinu malo je tko ostao ravnodušan. No, mnogi su odmah krenuli u akcije prikupljanja pomoći kako bi olakšali život ljudima koji su u trenu ostali bez ičega. Među njima su i brojni Kiseljačani, od običnih ljudi, gospodarstvenika do predstavnika općinskih vlasti.

Nakon što je na inicijativu Ane Baban i Marijete Komšić, dviju studentica iz Kiseljaka prikupljena i Caritasu Sisačke biskupije poslana pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, put Banovine stigla je pošiljka kreveta, posteljine i donjueg rublja, pomoć gospodarstvenika Kiseljaka, a u kamp kućicu koju je poslao Željko Gracić Ćiro iz Kreševa već se smjestila obitelj s dvoje male djece. Sve ove i brojne druge akcije pojedinaca i poduzeća iz Lepeničke doline te su početak planova kako pomoći i olakšati život stanovnicima potresom pogođenih područja u Hrvatskoj. Potvrdio nam je to Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak koji je zajedno sa sudarnicima borav

io ovih dana u Glini te najavio obnovu četiri do pet kuća  na glinskom području. „Imali smo sastanke s gradonačelnikom Gline Stjepanom Kostanjevićem, njegovim pomoćnicima, predstavnicima Crvenog križa, Policijske uprave. Također, obišli smo pet obitelji, a nakon povratka u Kiseljak objavit ćemo javno kako Općina u suradnji s gospodarstvenicima te svima koji mogu i žele pomoći pokreće akciju obnove četiri do pet kuća za isto toliko obitelji koje su u Glini u razornom potresu ostale bez krova nad glavom“, kazao je po povratku iz Hrvatske načelnik Kiseljaka.

Načelnik Kiseljaka iz Gline se vratio s planom kako pomoći barem nekoliko obitelji ali i prepun dojmova. „Ljudima je zaista teško, pogotovu ukoliko znamo da se već jednom morali iz svojih domova u ratu. Među njima je i puno obitelji iz središnje Bosne koje su nakon progona u ratu odlučile živjeti u Glini i sad su evo ostale ponovno bez ičega“, kazao nam je Mišurić Ramljak. S obnovom kuća koju će u Glini  pomoći Kiseljak,  krenut će se čim podrhtavanje tla stane, a dodat se u Kiseljaku neće mirovati. Skupljat će se novac, građevinski materijal te sve potrebno kako bi se ono što je obećano ispunilo, a to je obnova četiri do pet kuća, odnosno osiguranje krova nad glavom za isto toliko obitelji koje su u razornim potresima ostali bez osnovnih uvjeta za život.

( večernji.ba )

Share.

About Author

Comments are closed.