Dubrovačko-neretvanska županija donirala četiri stambena kontejnera

0

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je u srijedu u Dubrovniku kako je ta županija donirala potresom pogođenoj Sisačko-moslovačkoj županiji četiri nova stambena kontejnera vrijedna 300 tisuća kuna.

Riječ je o drugoj donaciji, nakon što je na sam dan potresa uplaćeno 200 tisuća kuna pomoći.

Dobroslavić je istaknuo zadovoljstvo što je i Dubrovačko-neretvanska županija mogla biti djelić ukupne pomoći koju je Hrvatska iskazala prema stradalom području.

“I mi smo imali takav slučaj stradanja, i u agresiji i u potresima. To nas je dodatno motiviralo i pojačalo empatiju prema ljudima koji su stradali”, rekao je Dobroslavić.

Dodao je kako su se nakon prve donacije pokazali veliki razmjeri šteta u potresu, a posebnim se problemom pokazao privremeni smještaj stanovništva.

“Kontejneri su veličine 20 četvornih metara i potpuno su opremljeni, s priručnom kuhinjom, sanitarnim čvorom, četiri kreveta, stolom s četiri stolca, ormarom te klimatizacijskim uređajem. Naručeni su od hrvatskih proizvođača i trebaju biti isporučeni tijekom idućeg tjedna. Sisačko-moslavačka županija će u suradnji sa Stožerom utvrditi tko su krajnji korisnici”, rekao je Dobroslavić i zahvalio svim volonterima i udrugama koji sudjeluju u pomoći potresom pogođenom području.

Novac za nabavu kontejnera osiguran je iz županijskog proračuna te od lučkih uprava i tvrtke “Dubrovnik ceste”, koja je u vlasništvu županije.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.