Predsjednik FBiH Marinko Čavara u službenom posjetu Općini Vitez: Glavna tema proces eksproprijacije zemljišta na dionici Vitez – Nević polje brze ceste Lašva – Travnik – Jajce

0

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zajedno s direktorom JP „Ceste Federacije BiH“ Ljubom Pravdićem, službeno je posjetio Općinu Vitez i tom prigodom održao sastanak s novoizabranim općinskim načelnikom Borisom Marjanovićem.

Uz razgovor o stanju u općini Vitez i mogućnostima suradnje općinske i federalne razine vlasti, glavna tema sastanka bio je proces eksproprijacije zemljišta na dionici Vitez – Nević polje brze ceste Lašva – Travnik – Jajce.

Na sastanku je zaključeno da se proces eksproprijacije mora brzo završiti kako bi se potpisao ugovor za izvođenje radova i počela izgradnja.

Također, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i direktor JP „Ceste Federacije BiH“ Ljubo Pravdić čestitali su Borisu Marjanoviću na izboru za načelnika općine Vitez, te mu poželjeli uspješan mandat.

Dosad je u Vitezu, na inicijativu predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, održan niz sastanaka na temu izgradnje brze ceste Lašva – Travnik – Jajce, s ciljem kontinuiranog praćenja aktivnosti na realizaciji ovog značajnog projekta. Sastanci su, u konačnici, pridonijeli otklanjanju poteškoća i određenih nejasnoća kroz razgovor i dogovor svih sudionika uključenih u proces realizacije ovog projekta. Tako je kroz ove sastanke zaključeno da se prvo gradi dionica Vitez – Nević polje za čiju izgradnju je iz Federacije BiH osigurano 100 milijuna KM, riješeni su određeni problemi u procesu izdavanja samih dozvola, razmatrane su sve faze projekta, pa i postupak eksproprijacije zemljišta, o kojem je posebice razgovarano na današnjem sastanku.

Brza cesta Lašva – Travnik podijeljena je na tri poddionice: Lašva – Kaonik, Kaonik – Vitez i Vitez – Nević polje. Povezivanjem ove ceste s Koridorom 5C, središnje područje BiH dobilo bi najbolju prometnu vezu sa središnjom Europom i Jadranom na jugu, te bi se umnogome rasteretile sadašnje gužve na ovoj dionici.

( predsjednikfbih.gov.ba )

Share.

About Author

Comments are closed.