Ministrica Ankica Gudeljević razgovarala s novim zapovjednikom misije EUFOR-a general bojnikom Alexanderom Platzerom

0

General bojnik Alexander Platzer, novi zapovjednik misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini boravio je danas u Ministarstvu civilnih poslova BiH i s ministricom Ankicom Gudeljević razgovarao o daljnjoj suradnji EUFOR-a i Ministarstva, posebice u području razminiranja. Tijekom razgovora istaknuto je da će područje razminiranja i dalje biti u fokusu suradnje dvije institucije.

Zapovjednik misije EUFOR-a naglasio je da je uklanjanje mina dugoročan zadatak za koji su neophodni vrijeme i financijska sredstva. Izrazio je očekivanje da će po završetku zime ovaj iznimno značajan proces biti nastavljen.

Ministrica Ankica Gudeljević i general bojnik Alexander Platzer nadaju se da će pandemija uskoro biti iza nas, te da će fondovi što prije biti usmjereni na druge djelatnosti, a razminiranje oboje smatraju jednim od prioriteta u BiH.

Zapovjednik EUFOR-a Alexander Platzer podsjetio je da je EUFOR pomagao i pružao financijsku potporu organiziranju tečajeva i obuka za upozoravanje na mine u Bosni i Hercegovini. Najavio je da će, sukladno operativnom planu protuminskog djelovanja BiH, EUFOR i dalje vršiti upozoravanje stanovništva, posebice, djece i mladih u školama.

 

mcp.gov.ba

Share.

About Author

Comments are closed.