Ekološka akcija sadnje lipe na prostoru rudarskog kopa Vihovići

0
Ekološka udruga “Eko Kop” iz Mostara u cilju očuvanja prostora rudarskog kopa u Vihovićima pokreče akciju pod “I 100 je dovoljno!” u sklopu koje će biti posađene sadnice širokolisne lipe. Ovom akcijom želi se senzibilizirati širu zajednicu o problemu devastiranja lokacije rudarskog kopa koji se nalazi na prostoru mostarskih naselja Vihovići, Rudnik i Orlac, i učiniti ga boljim mjestom za sve građane Mostara. “Cilj naše nove ekološke akcije je krenuti u plansku sadnju širokolisne lipe na našem kopu kako bi uskoro drvored tih sadnica postao šetnica kroz koju ćemo se svi moći odmarati. Uz pomoć naših eko partnera Najvest d.o.o.,Civilne zaštite HNŽ-a, Vatrogasne postaje Mostar, ali i našeg suorganizatora Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a organizirat ćemo sadnju lipe uz već postojeću, ali zapuštenu šetnicu na kopu, u subotu, 20. ožujka 2021. godine”, priopćeno je iz Udruge “Eko Kop”.
U akciji mogu sudjelovati i sami građani koji od danas pa sve do 20. ožujka mogu kupiti sadnicu lipe kod njihovog eko partnera Najvest d.o.o. u Dubrovačkoj ulici u Mostaru. “Uz kupovinu sadnice dobit ćete priznanicu o kupovini gdje možete ostaviti svoje podatke i adresu kako bi vam poslali zahvalnicu o sudjelovanju, ali posebnost naše akcije je ta što će te uz kupovinu sadnice moći imenovati vaše stablo.
Cijena jedne sadnice je 25 maraka”, navodi se u priopćenju. Prva ekološka akcija “I 100 je dovoljno!” vezana je uz svjetski dan šuma koji se svake godine obilježava u ožujku.

( Fena )
Share.

About Author

Comments are closed.