M.T. Abraham Group i Aluminij Industrija d.o.o., potpisala strateški ugovor s Big SC Ltd

0
M.T. Abraham Group, i njihova članica, Aluminij Industrija d.o.o., potpisala je strateški ugovor s Big SC Ltd. Strateški partneri udružili su snage i financirat će i izgraditi elektrane koje koriste obnovljive izvore energije, Sunce i vjetar, u BiH koja će dijelom biti unutar Aluminij Industrije (solarne ploče). Big SC Ltd. je izraelska tvrtka čije su vrijednosti zalaganje za zajednicu, okoliš i održivost te je u skladu s tim odlučila razviti i proširiti svoje aktivnosti u području obnovljivih izvora energije.
U Izraelu tvrtka ima solarne sustave instalirane na krovovima trgovačkih centara u svom vlasništvu kapaciteta od 11 MW. U svrhu daljnjeg proširenja opsega projekta i suradnje M.T. Abraham Grupa namjerava ulagati u elektrane na obnovljive izvore energije, čime će osigurati stabilnu i pristupačnu opskrbu električnom energijom koja će udovoljiti potrebama tvornice, istodobno ostajući vjerna Aluminijevoj predanosti promicanju održivosti i ekološke svijesti i odgovornosti.
Podaci o broju sunčanih dana na području Hercegovine ukazuju na značajne izvore sunčeve energije s izuzetno povoljnim sezonskim rasporedom, što pruža priliku za njegovo učinkovito i dugoročno korištenje.
Obzirom na prosječan broj sunčanih dana u Mostaru, više od 280, i dostupnost velikih otvorenih površina, čine solarnu energiju za proizvodnju električne i toplinske energije strategijom koju treba provoditi i ostvarivati.
Korištenje solarne energije će dovesti do uštede energije, kao i smanjenje emisija iz energije koja se proizvodi upotrebom fosilnih goriva i onečišćenja okoliša uzrokovanog njihovim izgaranjem. Tehnički tim iz Izraela doći će u Mostar već ovog mjeseca u posjet Aluminiju. Izgradnja elektrana koje će koristiti obnovljive izvore energije započet će tijekom ljeta 2021. godine

( večernji.ba )
Share.

About Author

Comments are closed.