Croatia Airlines: Letove prilagođavamo potražnji i epidemiološkoj situaciji

0

Croatia Airlines prilagođava intenzitet letenja tržišnoj potražnji i epidemiološkoj situaciji, a usporedba reda letenja s razdobljem prije pandemije i 2020. godinom nije realna, rekli su za Hinu u utorak iz domaćeg avioprijevoznika.

Mediji su u utorak prenijeli informaciju da Croatia Airlines u prodaji nema deset međunarodnih linija na kojima je prometovao iz Zagreba u ljeto 2019. godine.

Iz Croatia Airlinesa s tim u vezi podsjećaju da je epidemiološka kriza drastično smanjila potražnju za uslugama zračnog prijevoza, pa je lani nacionalnom avioprijevozniku putnički promet pao za 72 posto u odnosu na 2019. godinu.

“Zbog toga bilo kakva usporedba reda letenja iz 2019. godine s redom letenja u 2020. godini i ovoj godini, nije realna i doista nema smisla”, kažu u Croatiji.

Naglašavaju da Croatia Airlines tijekom pandemije ne ukida linije nego ih postupno ponovno uspostavlja, prateći svakodnevno aktualnu epidemiološku situaciju i konkretnu tržišnu potražnju, čemu se stalno prilagođava.

“Tvrtka se fokusira na tržišta na kojima zasad postoji potražnja i kontinuirano optimizira red letenja, što znači da je spremna obnoviti pojedine linije i uvesti dodatne letove na postojećim linijama, ako u međuvremenu dođe do pojačane potražnje za uslugom zračnog prijevoza”, kažu u Croatia Airlinesu.

Dodaju da u travnju zrakoplovi tvrtke lete u 13 međunarodnih odredišta, uz redovite letove u domaćem prometu te da je načelno definiran i red letenja za ovogodišnju sezonu u kojoj su planirani letovi iz Zagreba, Splita, Dubrovnika i Rijeke u ukupno 18 europskih destinacija.

Napominju da je red letenja Croatia Airlinesa, kao i drugih aviokompanija, podložan ad hoc promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu, odnosno ograničenjima i pravilima pojedinih država u vezi s protokom putnika, koja izravno utječu na potražnju za uslugama zračnog prijevoza.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.