Dopredsjednik RS-a Josip Jerković razgovarao sa ravnateljem KŠC u Banja Luci Markom Stojčićem i direktoricom Marinom Vrhovac

0

Dopredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković sa suradnicima posjetio je Katolički Školski Centar u Banja Luci i tom prilikom susreo se s ravnateljem KŠC Markom Stojčićem i direktoricom Marinom Vrhovac.

Domaćini su dopredsjednika Jerkovića i suradnike upoznali s radom i aktivnostima te o planovima u narednom razdoblju. KŠC uspješno djeluje već 16 godina i ovu školu pohađaju djeca svih nacionalnosti i svima pristupamo na isti način te svima pružamo iste uvjete i istu kvalitetu rada.

Postižemo velike uspjehe na različitim poljima. Ponosno ističemo kako je prošle godine KŠC u Banja Luci uvršten u 100. najboljih nastavnih praksi u svijetu. Vrlo smo ponosni i sretni da smo imali priliku podijeliti rezultate svoga rada sa cijelim svijetom istakli su domaćini današnjeg sastanka.

Ono što nam predstavlja problem je nedostatak financijskih sredstava za obavljanje naših aktivnosti. Vlada RS putem Tajništva za vjere potpomaže rad KŠC ali to je samo jedan mali dio sredstava za osnovne potrebe. Opstajemo uglavnom zahvaljujući Uredu za Hrvate izvan RH i bez toga ne bismo mogli normalno funkcionirati niti realizirati naše brojne aktivnosti.

Dopredsjednik Jerković zahvalio je domaćinima na pozivu i pohvalio rad KŠC u Banja Luci. Ponosni smo što imamo u Banja Luci ovu školu koja već duži niz godina uspješno provodi svoje projekte usprkos ograničenim novčanim sredstavima.

Želim istaknuti da kad god smo u prilici da razgovaramo sa predstavnicima ureda za Hrvate izvan RH, Vladi RH, Vladi RS i drugim institucijama naš prioritet u Banja Luci je upravo KŠC i učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti kako bi ova škola normalno funkcionirala.

Predlažem da pripremite dopis kojeg ćete uputiti i Vladi RS i Vladi RH da povećaju grant namijenjen KŠC a mi ćemo preko naših predstavnika u institucijama RS pokušati svi zajedno djelovati kako bi se uvažio Vaš zahtjev.

Naglašavam da Vam stojimo na raspolaganju i učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da KŠC u Banja Luci nastavi s uspješnim provođenjem svih svojih aktivnosti istaknuo je doredsjednik Jerković.

Uz dopredsjednika Jerkovića sastanku su nazočili i predsjednik kluba Hrvata u Vijeću Naroda RS Ivo Mijić, vijećnik u Vijeću Naroda RS Davor Čordaš te savjetnik dopredsjednika Pero Josipović.

( Ured dopredsjednika RS )

 

Share.

About Author

Comments are closed.