MOSTAR: Uspostava komunalnog redarstva sukladno Zakonu o komunalnim djelatnostima

0
Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava javnost da su u tijeku aktivnosti na uspostavljanju komunalnog redarstva sukladno Zakonu o komunalnim djelatnostima, u svrhu provođenja komunalnog reda u Gradu Mostaru.
Poslove komunalnog redarstva će provoditi komunalni redari koji su u skladu sa Zakonom ovlašteni da: 1.vrše kontrolu nad provođenjem komunalnog reda kod svih osoba koje su prema odredbama Odluke o komunalnom redu, odgovorne za stanje i održavanje reda na javnim površinama, 2.uzimaju u postupak prijave i zahtjeve građana i pravnih osoba, te o postupanju u predmetima daju povratne informacije podnosiocima, 3. saslušavaju i uzimaju izjave od odgovornih i drugih osoba, 4. upozoravaju građane i pravne osobe na ponašanje propisano odredbama Odluke o komunalnom redu, 5.obavještavaju komunalnu inspekciju o slučajevima nepoštivanja i neizvršavanja odredbi Odluke o komunalnom redu, sačinjavaju zapisnike na terenu i iste dostavljaju komunalnoj inspekciji na dalje postupanje, 6.poduzimaju druge mjere i radnje za koje su ovlašteni odredbama Zakona o komunalnoj djelatnosti HNŽ.
“Želimo istaknuti da ovim aktivnostima, odnosno uspostavljanjem komunalnog redarstva, koje će sigurno opravdati svoje postojanje, građani Grada Mostara dolaze u priliku da na brži i učinkovitiji način realiziraju svoje zahtjeve, u predmetima zaštite i očuvanja javnih površina”, priopćili su iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

( večernji.ba )

Share.

About Author

Comments are closed.