Čović: Ponudit ćemo SDA-u program rada nove Vlade FBiH za razdoblje do izbora 2022. godine

0
Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke u Mostaru, kazao je kako će ponuditi SDA-u program rada nove Federalne vlade koja bi trebala biti učinkovitija od aktualnog Vijeća ministara BiH. Za trenutno stanje u Federaciji BiH kazao je kako to nije blokada, već da je sporno što trenutno ne postoji program zajedničkog rada.
“Ponudit ćemo SDA-u program rada, što će biti na narednom prvom zajedničkom sastanku, što bi ta Vlada trebala raditi do 2022. godina i to sa aspekta HDZ-a. Hajdemo to usuglasiti”, poručio je Čović. Na pitanje novinara kako je to bio zadatak zajedničke radne skupine HDZ-a i SDA već ranije, Čović je kazao kako je ona bila ipak uspješna. “Uspjeli smo dobaciti do proračuna (FBiH) i usvojiti to u parlamentarnoj proceduri.
Za razliku od Vijeća ministara kojeg imamo u novom mandatu i parlament, a nemamo proračun ni u proceduri. Proračun nemamo, a imamo potpunu vlast, e takva nam vlast ne treba”, kazao je on.

Čović je na pitanje novinara kazao kako je u zadnje dvije godine tri ili četiri puta HDZ krenuo bio u proces koji je trebao dovesti do formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, ali da je epilog svaki put bio isti, da nisu mogli naći odgovarajuće partnere.

( večernji.ba )
Share.

About Author

Comments are closed.