Čavara: Pandemija je nanijela štetu gospodarstvu, moramo stvoriti pretpostavke za novi uzlet

0

U povodu Međunarodnog praznika rada, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako i ove godine Međunarodni praznik rada obilježavamo u posebnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa koja je nanijela štetu gospodarstvu i prouzrokovala značajan gubitak radnih mjesta, ne samo u Federaciji BiH i BiH, već i u zemljama diljem svijeta.

„Međunarodni praznik rada podsjeća nas na velike radničke prosvjede održane u Chicagu davne 1886. godine, kao i na sva dosadašnja postignuća u ostvarivanju radničkih prava, te zaštiti i poštivanju svakog radnika.   I ove godine, Međunarodni praznik rada obilježavamo u posebnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa koja je nanijela štetu gospodarstvu i prouzrokovala značajan gubitak radnih mjesta, ne samo u Federaciji BiH i BiH, već i u zemljama diljem svijeta.

Donošenjem određenih zakonskih rješenja, mjera i propisa, federalne institucije vlasti nastojale su ublažiti negativne ekonomske posljedice, omogućiti funkcioniranje gospodarstva, a samim tim, i sačuvati što veći broj radnih mjesta. U razdoblju koje je pred nama, neophodno je uložiti dodatne napore i  potaknuti gospodarski rast, stvoriti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta, kao i za ostvarivanje europskih standarda u oblasti rada i radnih odnosa.

Unatoč ovom teškom vremenu u kojem se nalazimo, uvjeren sam da zajedničkim naporima možemo izgraditi društvo u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti za rad, dostojan život od svog rada, socijalnu sigurnost i društvenu solidarnost. Jer, to je naša zajednička obveza i trajna zadaća“. kazao je Predsjednik Federacije BiH.

 

Share.

About Author

Comments are closed.