U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ponedjeljka izmijenjeno organiziranje nastave

0

Na području Splitsko-dalmatinske županije od 3. do 7. svibnja nastava po A modelu – neposredno u školama, osim  za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda održavat će se i za učenike završnih razreda srednjih škola i maturante, te je dozvoljena i praktična nastava u školskim objektima.

Kako su potvrdili u nedjelju iz županijskog Stožer civilne zaštite, to znači da se mijenja odluka od 8. travnja ove godine, po kojoj se na području Splitsko-dalmatinske županije zbog epidemiološke situacije nastava po A modelu – neposredno u školama, održavala samo od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Sva ostala nastava osnovnih i srednjih škola te za studente Sveučilišta u Splitu održavala se po modelu C – online.

Odlukom o izmjeni ranije odluke za organiziranje nastave na području Splitsko-dalmatinske županije, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola te studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu „C”  – „online”,  osim za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda, učenika završnih razreda srednjih škola te maturante gdje će se nastava održavati po modelu „A” –  neposredno u školi.

Također, praktičnoj  nastavi,  koja je bila obustavljena odlukom od 8. travnja,  dozvoljeno je održavanje u školskim objektima.
Iz županijskog Stožera civilne zaštite su rekli  kako su ovakve izmjene prihvaćene zbog “trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i mjerodavnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja”.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.