Mexico se nada da će dovršiti cijepljenje stanovništva do početka 2022.

0

Meksiko se nada da će dovršiti cijepljenje stanovništva protiv covida 19 do kraja prvoga tromjesečja iduće godine, rekao je zamjenik meksičkoga ministra zdravstva Hugo Lopez-Gatell.

U tu su projekciju uračunati zaostaci u proizvodni cjepiva na svjetskoj razini, kao i dostava cjepiva u Meksiko, rekao je Lopez-Gatell.

“Nadamo se da ćemo cijepiti cijelo stanovništvo, one koji se nadaju da će biti cijepljeni, do kraja prvoga tromjesečja 2022. godine”, rekao je na redovitoj konferenciji za novinare.

Dosad je jednu dozu cjepiva primilo odko 10 posto od 126 milijuna stanovnika Meksika. Lopez-Gatell rekao je da će do sredine srpnja 20 posto stanovništva primiti najmanje jednu dozu.

Minisarstvo zdravstva izvijestilo je u ponedjeljak da je na području Meksika zailježeno 1027 novih slučajeva zaraze koronavirusom te da je umrlo 112 osoba. Ukupno je od početka pandemije u Meksiku zaraženo 2.349.900 osoba, a umrlo ih je 217.345.

Na temelju odvojenih vladinih podataka objavljenih u ožujku može se naslutiti da bi stvaran broj umrlih mogao biti i 60 posto veći od potvrđenoga.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.