Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao s ravnateljem HKO „Kruh svetog Ante“ fra Petrom Karajicom

0

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s fra Petrom Karajicom, ravnateljem humanitarno – karitativne organizacije „Kruh svetog Ante“.

Ravnatelj HKO „Kruh svetog Ante“ fra Petar Karajica upoznao je Predsjednika Federacije BiH s radom ove organizacije, pritom istaknuvši da je HKO „Kruh svetog Ante“ dobrotvorna ustanova Franjevačke provincije Bosne Srebrene koja brine za ljude koji su u potrebama, kako duhovnim, tako i materijalnim.

„Područja djelovanja HKO „Kruh svetog Ante“ su: pučke kuhinje, službe medicinske pomoći, održivi povratak, skrb za djecu, rad s mladima, terapijske zajednice i briga za starije osobe. Pored navedenih aktivnosti, organizacija je otvorena za sve vidove humanitarno-karitativnih djelovanja koja mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete života pojedinaca i zajednice. Sredstva za djelovanje se prikupljaju u župama gdje pastoralno djeluju franjevci Bosne Srebrene, od međunarodnih i domaćih donatora, društveno odgovornih vladinih i privatnih poduzeća kao i preko podružnica HKO “Kruh sv. Ante” u Australiji, Austriji, Hrvatskoj i Švicarskoj“, kazao je fra Karajica.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je fra Petru Karajici osobno i HKO „Kruh svetog Ante“ u cjelini na humanitarnom djelovanju i pomoći osobama u potrebi, te izrazio potporu projektima ove značajne humanitarne organizacije.

( predsjednikfbih.gov.ba )

 

Share.

About Author

Comments are closed.