Sastanak ministrice Gudeljević i ministra Grlić Radmana: Promjena Izbornog zakona glavni uvjet funkcionalne države triju konstitutivnih naroda

0

Ministrica Ankica Gudeljević jučer je boravila u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Tijekom posjeta, ministrica Gudeljević susrela se s ministrom vanjskih i europskih poslova Grlić Radmanom. Susret je upriličen tijekom njenog radnog posjeta RH povodom donacije cjepiva protiv COVID-19 Bosni i Hercegovini.

Ministrica Gudeljević i ministar Grlić Radman su razmijenili mišljenja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te zaključili kako je promjena izbornog zakona glavni uvjet za stvaranje političkog ozračja koje vodi ka ostvarivanju BiH kao funkcionalne, stabilne i prosperitetne države triju konstitutivnih naroda i svih njenih građana.

Jedna od tema razgovora bila je i omogućavanje lakšeg prelaska državnih granica, a što je neupitno u interesu svih državljana susjednih i prijateljskih država. Razgovarali su i o naporima koje dvije države ulažu u borbi protiv pandemije COVID-19, kao i nužnosti koordinacije mjera u tome. Tom prigodom ministrica Gudeljević je sugovornika upoznala o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te o procesu imunizacije stanovništva.

mcp.gov.ba

 

Share.

About Author

Comments are closed.