Mladež HDZ-a BiH u cijeloj BiH obilježila obljetnicu zločina kojim je prekinuto osam nevinih i mladih života

0

Diljem Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, ali i drugih krajeva svijeta obilježena je jedna od najtužnijih obljetnica u kolektivnom sjećanju hrvatskog naroda i gnjusan zločin pripadnika Armije RBiH koji su 10. lipnja 1993. godine, u vrijeme primirja ispalili minobacački projektil na dječje igralište u prigradskom naselju Viteza i time usmrtili osmero djece, a još šest je ranjeno.

Preminuli su: Boris Antičević (1983.), Dražen Čečura (1978.), Sanja Garić, (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.), Velimir Grebenar (1981.), njegova sestra Augustina Grebenar (1984.), Sanja Križanović (1978.) i Dragan Ramljak (1978.).

Unatoč tomu što postoje video zapisi i drugi dokazi tog stravičnog zločina domaći, ali i međunarodni organi nisu procesuirali odgovorne za ovaj strašan zločin koji je izraz najvećeg zla i pokvarenog ljudskog uma koji ubija nevine civile, posebno djecu.

U večernjim satima Mladež HDZ-a BiH s prostora cijele BiH u svojim općinskim odborima, od Posavine, preko Središnje Bosne do mora obilježila je, paljenjem svijeća, polaganjem osam bijelih ruža i molitvom 28. obljetnicu ubojstva osmero hrvatske djece Viteza uz snažnu poruku zajedništva i suosjećanja s očekivanjem kako će odgovorni za ovo nedjelo biti sankcionirani, a spomen na prekinutu hrvatsku mladost vječno živjeti u svima nama.

( Mladež HDZ-a BiH )

 

Share.

About Author

Comments are closed.