Papa “sa strahom” prati sukob u Etiopiji

0

Papa Franjo je istaknuo u četvrtak da “sa strahom” prati sukob u etiopskoj regiji Tigreu koji se ovih dana opet pogoršao.

“Sa strahom pratim prilike nakon izbijanja sukoba u regiji Tigreu u Etiopiji, svjestan da obuhvaća i susjednu Eritreju”, komentirao je poglavar Katoličke crkve primajući u četvrtak u Vatikanu članove ROACO-a, tijela za pomoć Istočnim Crkvama.

U toj zemlji “razlike između etničkih skupina i borba za vlast koja iz toga proistječe, postale su sustavne”, uputio je kritiku pozivajući na bratstvo.

Etiopska vojska je u utorak izvela zračni udar na selo Togogu, u regiji Tigreu, što je osudila međunarodna zajednica. Očevidci i liječnici izvijestili su o brojnim civilnim žrtvama na tamošnjoj tržnici. Vojska je u četvrtak priopćila da je napad bio uperen protiv pobunjeničkih boraca.

Sveti Otac je ujedno opetovao da sanja o miru između Izraelaca i Palestinaca, izrazivši žaljenje zbog toga što “prečesto, pa tako i nedavno, nebo para streljivo koje sije uništenje, smrt i strah”.
Papa, koji je rođen u Argentini, treba 1. srpnja u Vatikanu primiti vođe libanonskih kršćanskih zajednica kako bi razmišljali i molili za “mir i stabilnost” u toj zemlji.

( Hina )

Share.

About Author

Comments are closed.