Ministrica Ankica Gudeljević u Mostaru održala sastanak s Miklós Soltész, državnim tajnikom Vlade Mađarske

0

Danas se u Mostaru ministrica Ankica Gudeljević susrela sa Miklós Soltész, državnim tajnikom Vlade Mađarske za vjerska i etnička pitanja. Teme susreta su bile jačanje bilateralnih odnosa dvije države kao i dosadašnja iznimno dobra suradnja. Tijekom razgovora dogovorena je suradnja u oblasti kulture.

Suradnja će se ogledati kroz manifestacije koje će Mađarska organizirati u BiH a tijekom kojih će biti prezentirane kulturne aktivnosti Hrvata u Mađarskoj. Sastanku je nazočio i predsjednik Saveza Hrvata u Mađarskoj, Ivan Gugan koji je detaljnije objasnio navede aktivnosti.

Ministarstvo civilnih poslova je u proteklih nekoliko mjeseci potpisalo dva sporazuma o suradnji sa Mađarskom, a najavljeno je i unaprijeđenije suradnje u oblastima obrazovanja, kulture, športa i mladih. Dvije države realiziraju i mnogo zajedničkih projekata, a nakon što je ministrica Gudeljević upoznala Soltésza s nadležnostima i aktivnostima ministarstva na čijem je čelu otvorile su se mogućnosti i za druge oblike suradnje.

Jedna od tema razgovora se odnosila na europske integracije i na put BiH ka EU, a tijekom razgovora  o pandemiji corona virusa ministrica Gudeljević je zahvalila za svu potporu žiteljima BiH koju je prijateljska Mađarska uputila za njih. Na kraju razgovora ministrica je zahvalila na posjetu i potpori Vlade Mađarske Bosni i Hercegovini.

mcp.gov.ba

Share.

About Author

Comments are closed.