Potpisan ugovor: AKD Zagreb izrađuje SUM iskaznice

0

U sklopu projekta uvođenja elektroničkog indeksa i sveučilišnih iskaznica rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić i glavni direktor AKD-a Jure Sertić potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta u Mostaru Sporazum kojim će izradu sveučilišnih iskaznica raditi Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. iz Zagreba. SUM gradi e-Sveučilište, razdoblje koje počinje upravo uvođenjem sveučilišne iskaznice, čime će se omogućiti brži i jednostavniji rad te kvalitetnije studiranje.

Osim potpisivanja Sporazuma održan je i sastanak na kojem su osim rektora Tomića i glavnog direktora Sertića sudjelovali prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Klepić, voditelj IT Centra SUM doc. dr. sc. Tomislav Volarić i Damir Vasilj voditelj Ureda rektora, dok su u ime AKD-a sastanku nazočili direktorica Sektora prodaje Adela Jelinek Bišćan i zamjenica direktorice Sektora prodaje Jurija Uvanović. Na sastanku je osim trenutnih aktivnosti razgovarano i o suradnji u razvojno-istraživačkim i drugim projektima kao i zajedničkim projektima vezanim za usluge povjerenja i pouzdanog utvrđivanja identiteta preko interneta.

AKD izrađuje studentske iskaznice svim sveučilištima u Republici Hrvatskoj, a izdavanje SUM iskaznica obavljat će studentske referade korištenjem Informacijskog sustava Sveučilišta u kojemu će se evidentirati promjena statusa iskaznice i studenta. Tvrtka AKD je u 100% vlasništvu Republike Hrvatske koja proizvodi osobne iskaznice, putovnice, vize, vozačke i druge zaštićene tiskovine. Vrijedi istaknuti da će sveučilišna iskaznica biti dio projekta Europske studentske iskaznice čime je studentima omogućeno jednostavno i sigurno identificiranje i registriranje elektroničkim putem na visokoškolskim ustanovama u Europi

( sum.ba )

Share.

About Author

Comments are closed.