Pendeš sudjelovala na konferenciji žena Europske pučke stranke

0

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Marina Pendeš sudjelovala je na konferenciji žena Europske pučke stranke  u Lisabonu (Portugal). Tema konferencije bila je „Preoblikovanje naših društava: umjetnost i kultura u zelenoj digitalnoj budućnosti; Europska strategija za zdravlje i karijeru.

Na konferenciji su sudionice imale priliku između ostalog raspravljati o politikama zaštite okoliša, obrazovanju, te digitalnim inovacijama, koje se odvijaju u skladu s Europskom agendom, te doprinosu žena u spomenutim poljima.

Na marginama konferencije razgovaralo se o alarmantnom razvoju događaja Bjelorusiji, Albaniji, Ukrajini i Moldaviji, kao i situaciji u Jugoistočnoj Europi. Predsjednica Pendeš tom prigodom predstavila je političku situaciju u Bosni i Hercegovini, upoznavši sudionice konferencije  s važnim pitanjima s kojima se suočavamo,  pritom istaknuvši ulogu i značaj HDZ-a BiH, kada je riječ o borbi za svekolike interese hrvatskog naroda u BiH kao jednakopravnog i suverenog.

( ZŽ KKK HDZ BiH )

 

Share.

About Author

Comments are closed.